Anakardžių riesutu kremas

Anakardžių riesutu kremas yra maisto užtepas, gaminamas iš keptų ar skrudintų anakardžių. Jis yra turtingo ir kreminio skonio, o laikant aliejai ir kietosios medžiagos lengvai išsiskiria.

Anakardžių svieste yra daug baltymų, nesočiųjų riebalų ir vitamino B.

Vienu šaukštu nesūdyto anakardžių sviesto gaunamos 94 kalorijos, 12 proc. Dienos riebalų ir 8 proc. Dienos sočiųjų riebalų vertės. Tačiau jame yra mažiau riebalų nei daugumoje riešutų.

Anakardžių sviestas buvo vienas iš maisto produktų, supakuotų į metalines skardines Jungtinių Valstijų civilinės gynybos išgyvenimo rinkiniams Šaltojo karo metu.

Kentukio universiteto kooperatyvo pratęsimo tarnybos duomenimis, dėl didesnio maistinių medžiagų kiekio geriau valgyti žalio anakardžių sviesto nei skrudintos veislės.

Anakardžių sviestą galima tepti ant skrebučių, dėti į kokteilius ar avižinius dribsnius, naudoti kaip panardą obuolių skiltelėms arba kaip pagrindą veganiškam anakardžių riešutų sūriui.