Anakardžių riesutu kremas

Anakardžių riesutu kremas yra maisto užtepas, gaminamas iš keptų ar skrudintų anakardžių. Jis yra turtingo ir kreminio skonio, o laikant aliejai ir kietosios medžiagos lengvai išsiskiria.

Anakardžių svieste yra daug baltymų, nesočiųjų riebalų ir vitamino B.

Vienu šaukštu nesūdyto anakardžių sviesto gaunamos 94 kalorijos, 12 proc. Dienos riebalų ir 8 proc. Dienos sočiųjų riebalų vertės [2]. Tačiau jame yra mažiau riebalų nei daugumoje riešutų.

Anakardžių sviestas buvo vienas iš maisto produktų, supakuotų į metalines skardines Jungtinių Valstijų civilinės gynybos išgyvenimo rinkiniams Šaltojo karo metu. [Reikalinga citata]

Kentukio universiteto kooperatyvo pratęsimo tarnybos duomenimis, dėl didesnio maistinių medžiagų kiekio geriau valgyti žalio anakardžių sviesto nei skrudintos veislės.

Anakardžių sviestą galima tepti ant skrebučių, dėti į kokteilius ar avižinius dribsnius, naudoti kaip panardą obuolių skiltelėms arba kaip pagrindą veganiškam anakardžių riešutų sūriui.