Macadamia - riešutu kremas

Makadamija yra keturių medžių rūšių, kilusių iš Australijos, gentis, sudaranti Proteaceae augalų šeimą. Jie yra kilę iš šiaurės rytų Naujojo Pietų Velso ir Centrinės bei Pietryčių Kvinslando. Trys genties rūšys yra komerciškai svarbios jų vaisiams, makadamijos riešutas. Kiti pavadinimai yra Kvinslando riešutas, krūmo riešutas, maroochi riešutas, dvigubas riešutas ir Havajų riešutas. Australijos aborigenų kalbose vaisiai žinomi tokiais pavadinimais kaip bauple, gyndl, jindilli ir boombera. Tai buvo svarbus krūmų maisto šaltinis aborigenų tautoms, kurios yra pradiniai šios vietovės gyventojai.

Šviežias makadamijos riešutas su lukštu arba perikarpu perpjautas per pusę.

Makadamijos riešutas kiaute ir skrudintas riešutas.

Makadamijos riešutas su pjaustytu riešutų lukštu ir specialiu raktu. Pirmą kartą riešutas buvo komerciškai plačiai gaminamas Havajuose, kur 1880-aisiais buvo įvežtos australiškos sėklos, ir kurį laiką jos buvo didžiausios pasaulyje gamintojos. Pietų Afrika yra didžiausia pasaulyje makadamijos gamintoja nuo 2010-ųjų.