Greitai ir lengvai paruošiami avižiniai riešutų kremo rutuliukai, kurių nereikia kepti
Reikės:
1 stiklinės avižinių dribsnių
1/4 stiklinės linų sėmenų
1/4 stiklinės smulkintų keptų migdolų
2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų
1/8 šaukštelio cinamono
žiupsnelio druskos
160 g ORIVEGO® švelnaus žemės riešutų kremo
100 g medaus
1/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
2 šaukštai šokolado drožlių
1/4 stiklinės smulkintų žemės riešutų arba migdolų, padengti rutuliukams
Gaminame:
-
Sumaišome avižinius dribsnius, migdolus, linų sėmenis, ispaninio šalavijo sėklas, druską ir cinamoną dideliame dubenyje.
-
Ištirpiname ORIVEGO® žemės riešutų kremą, jį šiek tiek atvėsiname, tada įmaišome medų ir vanilės ekstraktą, kol gausis vientisa masė.
-
Kai ši kiek atvės, supilame avižinių dribsnių ir sėklų mišinį, gerai sumaišome iš pradžių šaukštu, o tada rankomis. Kai masė bus vientisa ir lips prie rankų, į ją suberiame šokolado drožles.
-
Formuojame norimo dydžio avižinius rutuliukus, juos padengiame žemės riešutų arba migdolų trupiniais. Idealiam rezultatui – prieš skanaudami, palaikome rutuliukus 60 minučių šaldytuve.