Greitai ir lengvai paruošiami avižiniai riešutų kremo rutuliukai, kurių nereikia kepti

Reikės:

1 stiklinės avižinių dribsnių

1/4 stiklinės linų sėmenų

1/4 stiklinės smulkintų keptų migdolų

2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų

1/8 šaukštelio cinamono

žiupsnelio druskos

160 g ORIVEGO® švelnaus žemės riešutų kremo

100 g medaus

1/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

2 šaukštai šokolado drožlių

1/4 stiklinės smulkintų žemės riešutų arba migdolų, padengti rutuliukams

Gaminame:

  1. Sumaišome avižinius dribsnius, migdolus, linų sėmenis, ispaninio šalavijo sėklas, druską ir cinamoną dideliame dubenyje.

  2. Ištirpiname ORIVEGO® žemės riešutų kremą, jį šiek tiek atvėsiname, tada įmaišome medų ir vanilės ekstraktą, kol gausis vientisa masė.

  3. Kai ši kiek atvės, supilame avižinių dribsnių ir sėklų mišinį, gerai sumaišome iš pradžių šaukštu, o tada rankomis. Kai masė bus vientisa ir lips prie rankų, į ją suberiame šokolado drožles.

  4. Formuojame norimo dydžio avižinius rutuliukus, juos padengiame žemės riešutų arba migdolų trupiniais. Idealiam rezultatui – prieš skanaudami, palaikome rutuliukus 60 minučių šaldytuve.

Riešutų kremo keksiukai

Obuolių duona su migdolų riešutų kremu

Migdolų kremo sausainiai

Lazdynų riešutų kremo ir uogų skrebučiai

Greitai ir lengvai paruošiami avižiniai riešutų kremo rutuliukai, kurių nereikia kepti

Granolos batonėliai su riešutų kremu

Granola su žemės riešutų kremu

Energijos užtaisas - obuolių „nachos“